Bellenscherm in Amsterdam blijft: vangt 1 ton plastic afval per jaar
Er wordt onderzocht waar in de stad nog een extra bellenscherm kan komen.
Lees meerHet internationale programma Blue Deal is begonnen! Tot en met 2030 delen we onze kennis met waterbeheerders in verschillende Afrikaanse landen. Het doel: miljoenen mensen helpen aan schoon, voldoende en veilig water.
De Blue Deal betekent samenwerken met lokale waterbedrijven, zoals in Mali
De afgelopen jaren zien we overal in de wereld steeds meer problemen die met water te maken hebben. Orkanen, hoosbuien en de stijgende zeespiegel zorgen voor steeds meer overstromingen Miljoenen mensen in de wereld hebben ook last van droogte en te weinig water. Dat zorgt voor onrust en bedreigt vrede en veiligheid. Het dwingt mensen ook om hun land te verlaten.
Daarom gaan Nederlandse waterschappen en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat tot en met 2030 samenwerken met lokale waterbedrijven over de hele wereld. Van Europa tot Afrika en Zuid-Amerika.
Bekijk het hele verhaal achter de Blue Deal:
U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.
Waternet werkt samen met 5 partners in 4 Afrikaanse landen:
Water staat duidelijk overal hoog op de agenda. Nederland kan hiermee helpen met ontwikkelingshulp. Maar het biedt ook veel kansen voor Nederlandse bedrijven. Want we hebben in Nederland veel bedrijven met kennis over het oplossen van waterproblemen. Er is wereldwijd steeds meer vraag naar deze kennis.
Gerhard van den Top, dijkgraaf van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (U verlaat deze site): ''20 miljoen mensen helpen aan schoon, voldoende en veilig water. Dat is wat we willen bereiken met deze Blue Deal. Hiermee begint een belangrijke samenwerking voor de lange termijn. We gaan kennis over water delen met waterbeheerders in binnen- en buitenland''.
Steven van Rossum, directeur van Wereld Waternet (U verlaat deze site): ''Er is een prachtig resultaat bereikt. De waterschappen en ministeries gaan samen aan de slag in gebieden over de hele wereld. We willen geen druppel op een gloeiende plaat zijn. We willen daadwerkelijk bijdragen aan een veiligere, schonere, gezondere wereld. En we kunnen tegelijkertijd veel van elkaar leren. En met die kennis kunnen wij het waterbeheer in Nederland weer verbeteren.''
Alles over de Blue Deal leest u bij de Unie van Waterschappen (U verlaat deze site) en Wereld Waternet (U verlaat deze site).
Er wordt onderzocht waar in de stad nog een extra bellenscherm kan komen.
Lees meerHet gaat de komende dagen flink vriezen. Op sommige plekken is er kans op gevaarlijk ijs.
Lees meerWonen, werken en genieten in Heuvelrug, Gooi en Vechtstreek vraagt om meer aandacht voor water en natuur.
Lees meer100 jaar geleden waren de grachten erg vies. Nu kunnen we er in zwemmen. Hoe hebben we dat voor elkaar gekregen?
Lees meer