Bellenscherm in Amsterdam blijft: vangt 1 ton plastic afval per jaar
Er wordt onderzocht waar in de stad nog een extra bellenscherm kan komen.
Lees meerNa ons laatste blog hebben we de smaak te pakken om jullie meer frequente updates te geven over wat we alles wat we doen, en hebben gedaan met ons droneteam. In deze update willen we vooral laten zien hoe mooi ons werkgebied is. En pronken met onze resultaten, uiteraard.
You can't view this video because tracking cookies have been disabled. Read more on the privacy & cookies page.
De afgelopen tijd zijn we druk in de weer geweest met het verzamelen met van beeldmateriaal voor verschillende projecten. Voor "Warm Welkom Stichtse Vecht" en "Warm Welkom Ronde Venen (U verlaat deze site)" zijn we gevraagd om opnames te maken om een mooie manier weer te geven wat voor moois er in deze gebieden te zien is. Deze beelden worden verwerkt in een digitale kaart met daarin de foto's en de mooie locaties binnen ons beheergebied, bedoeld voor mensen die nieuw in deze gebieden komen.
Maar onze drones kunnen voor meer dingen ingezet worden dan alleen mooie beelden maken. Zo hebben we een 3D-meting van een kering, de Wilnisse Zuwe, gemaakt voor onze afdeling handhaving. Met deze data is 2 kilometer aan kering in een paar uurtjes in kaart gebracht, om vervolgens verwerkt te worden tot een 3D-model. Doel? Lozingen van afvalwater inspecteren en de geometrie van de nieuwe kering in beeld te brengen.
Niet alleen beeldmateriaal voor communicatie en handhaving kan vergaard worden door drones. Ook de nesten van broedvogels kunnen worden opgespoord voordat de boer gaat maaien. Hiervoor gebruiken een drone met een thermische camera, die de warmte van de eieren kan visualiseren, zodat de boer niet per ongeluk een nest van een broedvogels kapot maakt.
We zijn druk geweest in de afgelopen tijd. In de Amsterdamse Waterleidingduinen (ADW) hebben we de verwijdering van en nieuwe aanleg van de betonsloot in beeld gebracht. Dit is/was een oude betonnen sloot die nodig aan vervanging toe was omdat deze lekte. De nieuwe betonsloot is zo aangelegd dat deze goed aansluit qua uiterlijk en positie met de omringende natuur van de AWD.
En, nieuwsgierige aagjes dat jullie uiteraard allemaal zijn, ook tekst en uitleg én demonstraties zijn gegeven door het droneteam op de techniekmarkt van Waternet. Hierbij is informatie gegeven over dronegebruik en hebben we zelfs een regenboog weten te filmen tijdens het kraantje drukken.
Als laatste kunnen we vermelden dat we een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan persfoto's van de aanleg van een nieuw zonnepanelenpark in Nieuwegein en beeldmateriaal hebben kunnen leveren van de aanleg van nieuwe pompen bij de zeesluis van Muiden, gedurende een periode van flinke droogte.
Voor verder toelichting of informatie, of als je zelf een idee hebt hoe onze drones kunnen bijdragen aan de werkprocessen van Waternet, neem contact op met ons via [email protected] (U verlaat deze site).
Er wordt onderzocht waar in de stad nog een extra bellenscherm kan komen.
Lees meerAls beheerder van aquathermiebronnen heeft Waternet de omgevingswarmtekaart opgezet.
Lees meerWaternet is bezig met een pilot om met drones inspecties uit te voeren van circa 14.000 zonnepanelen in Nieuwegein.
Lees meerMet drones kunnen we onze assets, gevels en daken inspecteren en controleren op lekkages. En het controleren van zonnepanelen op defecten.
Lees meer